Danske Husdyr

Avlsforeningen for gamle danske husdyrracer

På nedenstående link finder du beskrivelserne af de gamle husdyrracer, hentet fra DCA rapport nr. 14 : Af Lydia H. Sørensen og Vivi Hunnicke Nielsen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet:


Frederiksborger, Jydsk hest, Knabstrupper, Jysk Kvæg, Agersøkvæget, RDM-70, SDM-65,

Malkekorthorn, Landracegris, Sortbroget landracegris, Landfår, Hvidhovedet marskfår, Landraceged, Landkanin, Landgås, Landhøns Landand, Duer, Den brune bi, Hunde


Formandens ord

Formanden!

Så er det ganske vist –foråret er på vej. Alle får vi en travl tid, men også en skøn tid med at få alle dyrene lukket på græs. Det er også tiden for den nye generation, føl, lam, kid, kalve og ikke mindst fjerkræ. Det er en tid vi skal nyde, det hele er jo ikke bare besvær.

Som i kan se et andet sted i bladet, skulle det blive lidt nemmere og billigere at udstille på årets Historiske dyrskuer. Jeg synes i skulle prøve det, måske er det vanedannende. Alle ville blive glade hvis det skulle være tilfældet. Museerne mangler dyr og tilskuere, og dyrene mangler nye avlere, så lad os nu gøre det til en Win Win situation.

Danske Husdyr har som bekendt 20-års jubilæum i 2018, og på bladets omslag finder i invitationen. Vi håber, at rigtig mange af jer vil komme og være med til at gøre dagen festlig.Kontaktoplysninger

20866707

hyrdenshus@outlook.dk